De mavo-Xtra

Als je een tl-, tl/havo- en of kader/tl advies hebt

Met een tl, tl/havo of kader/tl-advies stroom je in op onze Mavo-Xtra.
Je hebt, net als in alle andere afdelingen, twee jaar de tijd om te ontdekken welk vervolg er het beste bij jou past: de bovenbouw van onze mavo-Xtra, een vervolg in 3 havo van Han Fortmann of toch de meer praktische richting van een beroepsgericht profiel.

Tijdens deze twee jaar maak je steeds keuzes die bij jou passen. Misschien gaat het leren je gemakkelijk af en wil je extra geholpen worden in jouw ambities om naar de havo te kunnen. Of ben je juist graag actief bezig en kies je meer verdieping in de praktische vakken. Samen met ons en je ouders zoeken we voor jou de beste weg!

In de bovenbouw van de mavo, vanaf het 3e leerjaar, kies je een profiel. Ga jij voor Economie & Ondernemen, Techniek of Zorg & Welzijn? Naast je profielvakken kies je daarbij passende theorievakken en je kunt ook jouw favoriete talentvak blijven kiezen en mavo-examen in doen.

Na 4 jaar Johannes Bosco heb jij een mavodiploma of een kaderberoepsdiploma op zak. Dit zijn je opties:

  • Met een mavodiploma: je neemt afscheid van het Trinitas College en gaat door naar het mbo (niveau 4). Wil je toch verder leren bij ons? Dan kun je doorstromen naar havo 4 op locatie Han Fortmann.
  • Met een kb-diploma: je weet wat je wil en je kiest voor een mbo-opleiding (niveau 3) die bij je past. Natuurlijk is het ook mogelijk om door te stromen en te ‘stapelen’ naar mavo 4.