De Grote Prijs

Update:
Tot onze grote spijt moeten wij meedelen dat wij, conform het landelijke verbod op evenementen met meer dan 100 personen, De Grote Prijs en het Dance Event voor volgende week moeten afgelasten. Nadere informatie volgt.

De Grote Prijs van het Trinitas College is al jaren een begrip in Heerhugowaard en omstreken. Waar Henny Huisman de carrière van verschillende nationale artiesten een zetje gaf, heeft De Grote Prijs al honderden scholieren geïnspireerd in het ontwikkelen van hun muzikaal talent. Talloze Noord-Hollandse bandjes zijn in de loop der jaren ontstaan in de gangen van de scholen van het Trinitas College, maar ook voor jongeren die later kiezen voor een beroep in podium- en evenemententechniek is De Grote Prijs een mooie springplank. De Grote Prijs biedt namelijk niet alleen leerervaringen voor muzikale talenten, maar ook voor degenen die liever achter de schermen werken.

In februari worden tijdens twee avonden voorronden gehouden op afwisselend beide locaties van het Trinitas College. Er worden in totaal 22 acts geselecteerd voor De Grote Prijs in theater Cool. Leerlingen doen mee in één van de categorieën Popgroep, Live begeleid, Rap/Dance, Dans, Instrumentaal, Soundmix of Cabaret. De geselecteerde leerlingen treden gedurende 6 voorstellingen op en maken zo kans op een aantal prijzen, waaronder de felbegeerde wisseltrofee (De Grote Prijs).

Inmiddels zijn de 22 acts die door zijn naar De Grote Prijs bekend. De komende weken zullen zij begeleid en gecoacht worden om zo hun performance nog indrukwekkender te maken. Zodat het dak eraf kan op 19 en 21 maart!

Zaterdag 21 maart vindt de finaleavond plaats. De vakjury ziet de acts voor de tweede keer, maar geeft geen commentaar zoals op vrijdag. Wel bepaalt zij de beste acts over de donderdag en zaterdag en reikt tijdens de prijsuitreiking zowel categorieprijzen als De Grote Prijs wisseltrofee uit.

We zijn benieuwd wie de opvolgers van Floris & Daniël, de winnaars in 2019, worden!
Wil je erbij zijn? Kaarten zijn te koop via www.degroteprijs.nl.