14 oktober 2022

Cambridge English graduation Ceremony

Donderdagavond 13 oktober was op JB de eerste Cambridge English graduation Ceremony.
De 84  leerlingen die geslaagd zijn voor hun Cambridge examen en hun ouders waren aanwezig op de in Engelse stijl ingerichte diploma-uitreiking.

Vorig jaar was het eerste schooljaar dat Cambridge Engels op Johannes Bosco werd aangeboden. Uniek op een vmbo, uniek ook dat leerlingen uit alle klassen, waaronder ook de brugklassers konden inschrijven!

84 van de 91 leerlingen die het examen hebben afgelegd, behaalden hun certificaat op niveau A2, B1, B2, of C1; een prachtig resultaat!  

Het certificaat wordt internationaal erkend en is een meerwaarde voor de vervolgopleiding mbo of havo, voor het toekomstige beroep en voor een werkomgeving in Nederland, maar misschien ook wel in het buitenland. De Engelse taalvaardigheid van de Cambridge leerlingen is enorm toegenomen en daarmee hebben ze geïnvesteerd in hun toekomst. Kortom, allemaal blije gezichten en trotse ouders!
We zijn trots dat we op JB Cambridge Engels binnen het flexrooster aan kunnen bieden. Dit betekent dat er voor leerlingen geen extra kosten voor de extra Cambridge lessen in rekening hoeven te worden gebracht. Alleen de kosten voor het examen, dat buiten school georganiseerd wordt, zijn  voor eigen rekening.

Met de dit mooie resultaat is de school nu ook officieel Cambridge English gecertificeerd. Dit maakt ons trots!
Vanuit de school hebben docenten Engels Tamara Tuinman en Ilse Schong het initiatief genomen om Cambridge Engels op JB aan te bieden en ook aan alle lessen inhoud gegeven.
Zij werden dan ook meer dan terecht in het zonnetje gezet.