14 januari 2021

Vince Sprenkeling en Mathijs Mol ontvangen ‘aanmoedigingsprijs voor jongeren 2021’

Het zal je maar gebeuren. Gebeld worden door de burgemeester van je woonplaats met de mededeling dat je enorm gewaardeerd wordt vanwege je vrijwillige inzet voor de samenleving.  Het overkwam Vince en Mathijs, beiden leerlingen van het Han Fortmann.  Zij werden op 11 januari door burgemeester Bonsen van de gemeente Koggenland gebeld, omdat zij dit jaar de titel ’vrijwilliger van het jaar’ ontvangen.

De twee jongens uit Obdam hebben ruim twee jaar lang belangeloos boodschappen gedaan voor een oudere mevrouw. In 2018 belden zij bij het kinderpostzegels verkopen aan bij een oudere dame. Zij wilde liever geen postzegels kopen, maar vroeg de jongens of zij misschien elke week een paar boodschappen voor haar wilden halen. Dat hebben ze tot het overlijden van mevrouw eind vorig jaar wekelijks voor haar gedaan.

Burgemeester Bonsen is de jongens bijzonder dankbaar : “Inwoners die zich vrijwillig en belangeloos inzetten voor anderen zijn enorm waardevol. Aandacht voor elkaar hebben kan, zeker in deze moeilijke periode, voor mensen het verschil maken. Ik kijk uit naar het moment dat ik, op een veilige manier, de onderscheidingen kan overhandigen en hen persoonlijk kan ontmoeten.”

Omdat de daadwerkelijke uitreiking van de onderscheiding nog niet plaats kan vinden, ontvingen beide jongens  thuis wel alvast een feestelijk boeket bloemen om hen te feliciteren.

Als school zijn wij super trots op deze twee kanjers en wij feliciteren hen van harte met hun welverdiende prijs.