12 februari 2021

Online Open Huis geslaagd!

Je eigen haargel maken, een openhartoperatie bijwonen, zelf online beats maken, een hanger van speksteen maken, een berg laten ontstaan: het kon allemaal afgelopen dinsdag tijdens het online Open Huis. De 250 basisschoolleerlingen die zich voor de online lesjes hadden ingeschreven, zullen zich niet verveeld hebben, want ze moesten ook vaak echt in actie komen. Leren doe je immers vooral door het zelf te doen.

Voor een aantal lesjes, zoals het gel maken bij scheikunde en het sieraad maken bij handvaardigheid, waren materialen en ingrediënten nodig. Deze werden vooraf door medewerkers van onze school bij de leerlingen thuis afgeleverd in een welkomsttasje. Voor het uitreiken van de allerlaatste tasjes waagde Tjebbe Bosma, onze directeur zich afgelopen maandag over de besneeuwde wegen.

De avond begon met een gezamenlijk opening. Het introductiefilmpje waarin drie eindexamenleerlingen zich voorstelden liep helaas vast, maar via een link naar youtube konden de aankomende brugklassers gelukkig toch nog snel de rondleiding van Esmee, Isa en Robin volgen.  Hierna volgden twee minilesjes van 25 minuten waar de groepachters zich vooraf voor hadden ingeschreven. De avond werd afgesloten met een spectaculair evenement waar alle leerlingen aan mee mochten doen en dat ieder jaar veel geïnteresseerden trekt: het maken van je eigen haargel. Handig om je kapsel in toom te houden nu de kapperszaken gesloten zijn.

Wij hopen dat alle deelnemers hebben genoten van het online Open Huis en een goede indruk hebben gekregen van onze school. En natuurlijk hopen wij hen in augustus als nieuwe leerlingen te mogen verwelkomen.