Terugblik online informatieavond voor ouders/verzorgers

Onze online ouderinformatieavond is achter de rug!
Wij hopen dat alles technisch goed is overgekomen, maar realiseren ons ook dat tijdens deze avond lang niet alles gezegd kon worden over onze mooie school.

Aan alle ouders die zich hadden aangemeld zal daarom een mail worden gestuurd met hierin wat highlights van de avond, antwoord op een aantal vragen en informatie over de wijze waarop het Han Fortmann haar Open Huis op dinsdag 9 februari gaat organiseren.

Klik hier voor veelgestelde vragen over onze school.

Met onderstaande links kunt u een aantal filmpjes van de informatieavond nog eens terug kijken

  • Opleiding algemeen/veel keuzes

Elke leerling is anders en wij willen graag het verschil maken om recht te doen aan iedere leerling. Dat doen we door heel goede begeleiding, maatwerk en veel keuzes aan te bieden. Er zijn verschillende soorten brugklassen waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er reguliere havo/vwo-klassen met een tweejarige brugperiode, maar je kunt ook kiezen voor een tweetalige opleiding. Daarnaast is er ook een aparte vwo-brugklas voor leerlingen die meer verdieping willen. In deze klas maak je een keuze tussen atheneum of gymnasium. Tot slot starten we per volgend schooljaar met een mavo/havo-klas voor leerlingen met minimaal een tl/h-advies. Genoeg keuzes dus op het Han Fortmann.

  • Tweetalig onderwijs is meer dan alleen goed Engels leren

Heb je een havo-, h/v- of vwo-advies, dan kun je kiezen voor Tweetalig Onderwijs (TTO). In de tto-opleiding worden de helft van de lessen in het Engels gegeven. Daarnaast word je als leerling voorbereid op een toekomst in Europa: je doet allerlei internationale projecten, je maakt een reis naar Engeland, er is een uitwisselingsprogramma met studenten uit andere landen en je bezoekt ook het Europese Parlement. Je sluit je opleiding af met een waardevol Engels diploma. Kortom, tto is dus veel meer dan alleen goed Engels leren!

  • Gymnasium op het Han Fortmann: uitdagend en geeft je een voorsprong!…

Daag je jezelf graag uit? Los je graag lastige problemen op? Dan past het gymnasium van het Han Fortmann bij jou! Op het gymnasium ben je bezig met de Griekse en Romeinse cultuur en de taal en kijkt naar verschillende aspecten daarvan. Elk jaar is er een gymnasiumdag, er zijn leuke excursies en in 4 gymnasium ga je met je klas naar Griekenland en in 5 gymnasium op uitwisseling naar Rome.

  • Ondersteuning & begeleiding: er is veel hulp beschikbaar.…

Welke brugklas je ook kiest het gaat erom dat je je fijn voelt hier bij ons op school. Dat je snel gewend raakt aan je nieuwe klasgenoten en nieuwe docenten. Om dit voor elkaar te krijgen doen we natuurlijk allerlei gezellige kennismakingsactiviteiten. Daarnaast zijn er mentorlessen in kleine groepjes, waar je individueel aandacht krijgt voor bepaalde zaken waar je tegenaan loopt. Ook de ouders worden bij het onderwijsproces betrokken door trialogen: gesprekken waarbij ouders, leerling en mentor in gesprek gaan over je ontwikkeling en welbevinden op school.

  • Kunst, cultuur, sport en informatica

Of je nu een creatief, sportief, muzikaal of technisch talent bent….  Op het Han Fortmann ben je op je plek. Er is een ruim aanbod aan vakken voor kunst & cultuur en ook sport, techniek en informatica zijn opgenomen in het programma. Vanaf de brugklas kun je zelfs al kiezen in welke vak je extra uitdagende opdrachten wilt doen. “Wat je wilt maken, kun je ook maken!” en “Wat je wilt leren, kun je leren!”.