6 februari 2020

MEP 2020

Afgelopen weekend vond het MEP ( Model European Parlement) 2020 plaats. Valentijn Bakker, een van de deelnemers, schreef hierover onderstaand verslag.

Geacht Presidium, medeparlementariërs en overige aanwezigen,

Dit weekend was het MEP of ook wel Model European Parlement, dit is een nabootsing van het echte Europese parlement. Het MEP was een weekend vol drukte, gezelligheid en late avondjes.

Tijdens het MEP ga je met een groep van 12-16 mensen een resolutie maken over verschillende onderwerpen. Dit jaar gingen deze resoluties over feminisme, buitenlandse zaken, milieubeheer en ontwikkelingssamenwerking. Je werkt het gehele weekend aan zo’n resolutie. Op maandag zijn de open debatten, je resolutie word aangevallen en je gaat zelf ook resoluties aanvallen.

Tijdens het MEP ontmoet je super veel nieuwe mensen, ook zullen er ware mepliefdes ontstaan. De serieuze vergaderingen worden afgewisseld met leuke teambuildingactiviteiten waardoor je de gehele dag scherp bent. Mocht het je nou ook leuk lijken om mee te doen aan MEP, en zit je volgende jaar in VWO4 doe dan zeker mee aan het MEP.

Dan lijkt mij dit punt voldoende besproken en gaan we over tot stemmen.

Valentijn Bakker