23 januari 2020

HF wint prijs voor Europese samenwerking

Gisteren, woensdag 22 januari, reikte eTwinning drie prijzen uit aan de beste internationale eTwinning-projecten van het afgelopen schoojaar. Onze school kreeg de prijs (een geldbedrag van duidend euro)  voor het beste project in het voortgezet onderwijs: #Ivote4EU.  In dit project, dat is opgezet door docenten Peter Vennik en Leah Veldman, werken leerlingen van het HF samen met leeftijdgenoten uit Duitsland en Italië aan campagnes die er voor moeten zorgen dat meer jongeren gaan stemmen bij de Europese verkiezingen.

Het kan moeilijk zijn jongeren te betrekken bij het politieke proces. #Ivote4EU wordt in het juryrapport geroemd omdat het deze moeilijke taak niet uit de weg gaat en er zelfs succesvol in is. Daarnaast leren de leerlingen uitgebreid te reflecteren op elkaar en op zichzelf.

Peter Vennik en Leah Veldman over het project:  “Jongeren interesseren voor verkiezingen waar zij zelf nog niet aan mee mogen doen is moeilijk, zelfs voor leerlingen die tweetalig onderwijs (TTO) volgen. Maar door dit eTwinning-project met leeftijdsgenoten in Europa kwamen de Europese verkiezingen voor hen dichterbij. Ingebed in lessen maatschappijleer én een bezoek aan Brussel en Ieper heeft dit project zeker bijgedragen aan hun Europese bewustwording.”

Klik hier als je meer wil weten over eTwinning.