12 maart 2021

Het MEP Noord-Holland 2021

Gedurende het weekend van 5 tot en met 7 maart vond het MEP, oftewel het Model European Parliament, Noord-Holland plaats. Dit is een nabootsing van het European Parliament. De deelnemers hebben zich verdiept in Europese vraagstukken, waaronder het migratiebeleid, internationale handel, mensenrechten en het onderwijs. Hierover hebben ze gerelateerde oplossingen bedacht, die uiteindelijk in een resolutie werden verwerkt. De delegatie van het Trinitas College locatie Han Fortmann werd vertegenwoordigd door Noah Bogers, Sonia Buchacz, Roëlleti Dawson, Cas Dekker, Celine Pham, Melissa Schipper, Lars Schutz en Karthika Sivaguru. Uiteraard stonden zij er niet alleen voor, met behulp van de voorzitters, waaronder Abenzer Assefa sloegen zij zich erdoorheen. Sommigen van hen hebben misschien wel een stap in de richting van een politieke carrière gezet.

Dit jaar is één van de bijzonderste jaren in de MEP-geschiedenis. Niet alleen was dit de 30ste editie van het MEP. Daarnaast moest het programma ook worden aangepast zodat de corona-maatregelen zo goed mogelijk in acht konden worden genomen. Zo werd het programma zowel online als fysiek georganiseerd en moest het ingekort worden. Ondanks de hogere tijdsdruk verliep alles volgens plan en is het MEP succesvol afgesloten.

Daarnaast is dit weekend bekend gemaakt welke deelnemers geschikt zijn voor het MEP nationaal: Cas Dekker en Celine Pham, beide van het Han Fortmann College, zijn uitgekozen. Daarnaast staat Melissa Schipper als eerste op de reservelijst.

Maandag 8 maart 2021 door Tess Sprenkeling