17 maart 2021

Emma Kerkhofs wint publieksprijs expositie

Emma Kerkhofs uit v6d heeft de publieksprijs gewonnen van de online expositie ‘’In de Spiegel van het Water’’. Veertien eindexamenleerlingen van vwo-6 maakten, als onderdeel van het schoolexamen tekenen, een schilderij met als thema ”water”. De oer-Hollandse tafereeltjes waren te bewonderen op de site van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Van de veertien kunstwerken, zijn drie schilderijen als beste uit de bus gekomen.  Een deskundige jury, bestaande uit tekendocenten en inhoudelijke experts van het hoogheemraadschap, koos de werken van Simon Harte, Melissa Hulst en Emma Kerkhofs als de beste drie. Het publiek verkoos Emma tot winnaar. Simon en Melissa eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Wij feliciteren de winnaars van harte met hun prijs!

Het winnende kunstwerk van Emma Kerkhofs

“Mijn lino bestaat uit twee verschillende foto’s, het zeilbootje en de grote boot, die later zijn samengevoegd. De foto’s zijn gemaakt tijdens het wadlopen bij Schiermonnikoog. Ik vond het een hele gave ervaring en daarom perfect om te maken met mijn linosnede. Tijdens het wandelen hebben we zakken vol plastic opgeraapt, wat anders weer over de zeebodem zou dwalen. De hoeveelheid plastic was ongelooflijk. Door de uitspringende kleur van de reddingsboei tussen alle tinten blauw en het paars is het goed te zien hoe mooi de Waddenzee is. Ik vind het belangrijk dat wij er goed mee om blijven gaan.”