5 november 2020

Activiteitenmiddag voor groep 8 druk bezocht

Gistermiddag was het zover: onze jaarlijkse activiteitenmiddag kon van start gaan. Zo’n 280 nieuwsgierige leerlingen van groep 8 stonden te trappelen om kennis te maken met onze school.

Na een gezamenlijke start met optredens van bovenbouwleerlingen, gingen de kinderen onder leiding van juniormentoren op weg naar de verschillende workshops die gegeven werden door vakdocenten. De workshops waren onderdeel van de domeinen Sport, Maatschappij, Talen, Exact en Kunst.  De leerlingen mochten vooraf drie domeinen kiezen waar hun interesse naar uitging en gelukkig konden bijna alle keuzes gehonoreerd worden.

Het was mooi om te zien dat de achtstegroepers genoten van het ruime aanbod. Zo konden zij gitaarspelen en een filmpje maken bij Kunst, een skelet knutselen bij biologie, proefjes doen bij scheikunde en lekker met de handen wroeten in de zand- en waterbak bij aardrijkskunde. De sportievelingen konden zich uitleven met tafeltennis, zaalvoetbal en badminton. En hoe leuk is het als je na afloop al kan groeten en jezelf kan voorstellen in het Frans? Een enkele leerling was ook erg blij met de nieuwe zelfstandigheid: ‘’ik ben blij dat mijn ouders niet mee zijn gegaan; zo kan ik alles rustig zelf bekijken zonder dat mijn ouders steeds weer verder willen lopen’’.

Wij hopen dat alle kinderen uit groep 8 een superleuke middag hebben gehad op onze school en hopen hen natuurlijk als nieuwe leerlingen te mogen begroeten in augustus. Als school hebben wij in ieder geval genoten van hun enthousiasme.